dijous, 13 de març del 2014

Eleccions generals de 2004

Demà farà deu anys que es van celebrar les eleccions generals de 2004. Aquestes eleccions van quedar marcades pels atempats que s'havien produit a Madrid el dijous abans de les eleccions. Recordo el dia de les eleccions, el moment que vaig acompanyar a votar a mons pares. Aquest cop ha sigut l'únic que els he vist fent una cua llarga per votar. Devien tenir unes deu persones a davant tant l'un com l'altre.

Els resultats de les eleccions van ser els següents a Sant Pere de Ribes:
El PSC-PSOE va remuntar la pèrdua que havia tingut el 2000. A Ribes va passar a ser primera força, superant a CiU i superant el rècord de 1982 (en percentatge). A les Roquetes va guanyar més d'un miler de vots i va ser el primer cop des de 1982 que va pujar en tant per cent de vot (uns 6 punts).
El PP va quedar segon al conjunt del municipi: va perdre un 7% a les Roquetes i a Ribes la caiguda va ser del 9%. Aquest va ser el primer cop en unes eleccions municipals que el PP va treure més mals resultats a Ribes que no a les Roquetes. Des de llavors el PP és més fort a les Roquetes.
CIU també va treure mals resultats: va baixar un 12% a Ribes i un 3% a Roquetes. En nombre de vots, podem dir que es va estancar.
ERC va ser el primer cop que va treure uns resultats molt bons (comparant-los amb els que solia treure), després de les eleccions al Parlament del 2003. A Ribes va arribar al 20% dels vots. A Roquetes es quedarien amb el 6%, però va ser el primer cop que va superar el 2%. El nombre de vots es multiplica per 3,5 a Ribes i per 5 a les Roquetes.
ICV va treure uns resultats molt modests, tot i haver millorat en vots i percentatge.
Els vots a altres partits baixen.

Pel que fa a la geografia electoral, el PSC guanya a totes les seccions censals, situació no viscuda des de 1982, que és el primer any que se'n tenen dades.

     



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada